Twee routes
1. Intake gesprek voor beoordeling oogleden en maken van een afspraak
Als je nog vragen hebt of twijfelt of je een ooglidcorrectie wilt laten doen of vooraf wil kennismaken met ons kun je langskomen voor een (intake)gesprek in de kliniek net buiten het centrum van Zwolle. In een gesprek van maximaal een half uur worden al je vragen beantwoord en krijg je informatie. Je kunt daarna direct een afspraak inplannen waarop de ooglidcorrectie plaatsvindt, mocht je dat willen. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend.
2. Intake gesprek met aansluitend de ooglidcorrectie
Als je zeker weet dat je een ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren bij Kloosterclinics in Zwolle kun je direct een afspraak hiervoor maken. Je krijgt uitleg en informatie over de behandeling en de nazorg tijdens het intakegesprek. Direct daarna vindt de behandeling plaats onder lokale verdoving. Je hoeft dus maar één keer langs te komen in de kliniek in Zwolle voor de behandeling. Wel zo makkelijk!
Intake
Tijdens de intake vertelt de arts je meer over de behandeling zelf en heb je uiteraard de gelegenheid om al je vragen te stellen. Je krijgt ook informatie over de genezing en het herstel. De informatie over het herstel en wat belangrijk is om te weten na de ooglidcorrectie krijg je ook mee naar huis zodat je het nog eens na kunt lezen.
Wordt een ooglidcorrectie vergoed?
Een ooglidcorrectie wordt in principe niet vergoed vanuit de basisverzekering, tenzij er sprake is van een medische indicatie waarbij het bovenooglid het gezichtsveld ernstig belemmert. In dat geval kan de zorgverzekeraar een uitzondering maken en de behandeling vergoeden, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Patiënten met een medische indicatie hebben dus soms recht op vergoeding. Wanneer de ingreep om cosmetische redenen wordt gedaan, biedt de zorgverzekeraar geen vergoeding.
De meeste mensen kiezen er echter voor om in een eerder stadium een ooglidcorrectie te doen vanwege klachten.
Na hoeveel dagen ben ik weer toonbaar?
De eerste dagen na de ooglidcorrectie zullen de oogleden opgezwollen zijn en zul je last hebben van bloeduitstortingen. Dit is normaal en na ongeveer een week zal dit er al veel beter uitzien. De hechtingen mogen na een week verwijderd worden. Hiervoor kun je terugkomen bij Kloosterclinics in Zwolle (onze voorkeur) of bij je eigen huisarts langsgaan. Het verwijderen van de hechtingen door ons is gratis en gebeurt precies een week na de ingreep.
Hoe lang blijft het resultaat van een ooglidcorrectie?
Gemiddeld heb je ongeveer 15 jaar plezier van een ooglidcorrectie. De elasticiteit van de huid neemt echter af met de leeftijd, waardoor het effect van de correctie na verloop van tijd kan afnemen. Het bovenooglid blijft na de ingreep langdurig gecorrigeerd, maar het normale verouderingsproces gaat gewoon door, dus na verloop van tijd zal de huid weer slapper worden. Een eventuele nieuwe ooglidcorrectie is dan mogelijk.
Waar wordt de ooglidcorrectie uitgevoerd?
Wij staan voor je klaar in onze kleinschalige kliniek in Zwolle. Kloosterclinics behoort tot de gespecialiseerde clinics waar je een ooglidcorrectie veilig en professioneel kunt laten uitvoeren. De behandelingen worden uitgevoerd door een ervaren arts. Kloosterclinics biedt verschillende behandelingen aan, waaronder correcties van het bovenooglid. De kliniek is gemakkelijk te bereiken met de auto en is gelegen op een rustige locatie buiten het centrum van Zwolle (nabij Berkum). Je kunt gratis en voor de deur parkeren. We hebben alle moderne apparatuur in huis om de ooglidcorrectie veilig en vakkundig uit te voeren.
Zijn de littekens zichtbaar na een ooglidcorrectie?
Het sneetje waar de overtollige huid wordt weggesneden wordt in de natuurlijke huidplooi van het ooglid gezet. Hierdoor is het litteken na een bovenooglidcorrectie nauwelijks zichtbaar. Andere mensen zien er dus niets van wanneer je je ogen open hebt gedurende de dag. Een goede genezing draagt bij aan een mooi eindresultaat; het genezingsproces verloopt meestal vlot en het litteken vervaagt na verloop van tijd.
Kan ik direct weer aan het werk?
Het is verstandig om de dag na de ingreep niet aan het werk te gaan zodat je de oogleden rust kunt geven en eventueel kunt koelen. Wij adviseren om een week vrij te nemen en tijdens de eerste week alleen heel licht werk te doen. Voorkom dat er druk op de oogleden komt en vermijd bukken en zwaar tillen in de eerste week. Heb je zwaar lichamelijk werk? Neem dan langer dan een week vrij. Het herstelproces verschilt per patiënt; sommige patiënten genezen sneller dan anderen. Vermoeidheid en wallen nemen vaak af na een ooglidcorrectie, waardoor je je fitter en frisser kunt voelen.
Moet ik onder narcose bij een ooglidcorrectie?
De ooglidcorrectie wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. Je hoeft dus niet onder narcose. Aan beide kanten van de ogen wordt de verdoving aangebracht. Het hele gebied rondom je ogen wordt dus verdoofd. Van de ingreep zelf en het hechten daarna voel je niks. Tijdens de procedure wordt het ooglid afgetekend en vervolgens behandeld onder plaatselijke verdoving.
Hoe lang duurt de ingreep?
Omdat het uitvoeren van een ooglidcorrectie om precisiewerk vraagt nemen we hier rustig de tijd voor. Reken erop dat de ooglidcorrectie ongeveer een uur zal duren. Met het intakegesprek en het aftekenen van de oogleden kun je rekenen op ongeveer anderhalf uur.
Wanneer mogen de hechtingen eruit?
Na precies een week kun je langskomen om de hechtingen te laten verwijderen. Het verwijderen van de hechtingen is gratis. Na de ingreep maken we direct een afspraak hiervoor. Je kunt ze ook laten verwijderen bij je eigen huisarts, onze voorkeur is echter om even terug te komen bij ons. Zo kunnen we kijken naar het herstelproces en eventueel nog advies geven. Het verwijderen duurt ongeveer een kwartier.